fbpx

A Blog

célkitűzés ökológia fék és gáz

Célodért egyszerre nyomni a féket és a gázt?

Ez egy kicsit hosszabb poszt lesz, de megéri végigolvasnod, és elgondolkodnod a kérdéseken. Ha csak végig olvasod az kb. 8 perc. Ha a kis gyakorlatokat is meg akarod csinálni, akkor érdemes magadnak több időt adni.

Az internet tele van olyan idézetekkel, rövid írásokkal, mantrákkal, amelyek ellátnak mindenféle jó tanáccsal, hogyan hozd ki magadból a legjobbat, hogyan lehetsz igazán sikeres, hogyan érd el legvágyottabb céljaid. “Adj bele mindent, csak a csúcsteljesítménnyel érheted el, amit akarsz, és lehetsz kiváló”. Ez mind szép, csak éppen azt nem mondják el, hogy hogyan érheted el a csúcsteljesítményed, hogyan hozd ki magadból a legjobbat.

Gondolom, nem árulok el titkot, a kulcs Te magad vagy. Épp ezért egy önismereti utazásra hívlak, ehhez sokat fogok kérdezni. Azért teszem ezt, hogy elgondolkodj a válaszokon, és így összerakva a teljes képet rájöhetsz arra, hogyan hozd ki magadból a legjobbat a célodért.
 

Mit jelent számodra a csúcsteljesítmény? Mire gondolsz, amikor ezt a szót meghallod?

A csúcsteljesítmény tréningeket általában azzal kezdjük, hogy összeszedjük, vajon kinek mit jelent ez a szó: csúcsteljesítmény? Korábbi Csúcsteljesítmény tréningeken, amiket tartottam ezek kifejezések merültek fel:

erőforrás; szabadság; egészség; sport; saját korlátaimat átlépni; változás; reakció; inspiráció; eufória; boldogság; amit tudok, beleteszem; motiváció; felszabadulás; élvezet; a legjobb tudásom; hivatás; munka; kapcsolatok; önfejlesztés; gyereknevelés; megélni, hogy a saját utamat járom; önkifejeződés; énkép; eredmény; példakép vagyok; megugrom önmagam; lelki állóképesség; kitartás; egyértelműen azt csinálom, ami a dolgom; szárnyalni; elégedettség; határtalanság; kreativitás; koncentráció; siker; élmény; flow; ledönteni a korlátainkat; kiteljesedettség; jelenlét; több van bennem; adrenalin; időtlenség; új teremtése; alkotás; könnyedség; felelősségvállalás; maximális erő.

Ugye mennyi kifejezést találtunk arra, hogy kinek mit jelent a csúcsteljesítmény? És még biztosan lehetne folytatni.

Neked mit jelent ez a szó, hogy csúcsteljesítmény? Írj egy papírra legalább 10 szót, mondatot, hasonlatot vagy metaforát!

Lehet, hogy azt is a papírra írtad, hogy számodra mit jelent, azonban még eddig nem érted el, illetve nem élted meg azt igazán, sohasem. Gondold végig, hogy mi az, amiben szeretnéd megélni a csúcsteljesítményt! Mi az a cél, amihez vezető úton, ha a fenti felsorolásból valamelyek, mint erőforrások meglennének az életedben, akkor sokkal könnyebben elérnéd azt? Van ilyen célod, amit igazán el akarsz érni??
 

Írd le most ezt a célod!

Röviden, hogyan is érdemes célt kitűzni? Mindig azt fogalmazd meg, hogy mit akarsz, pozitív kijelentő, egyes szám első személyű, cselekvő mondatban. Fontos, hogy a célod tartalmazzon konkrétumot, amit mérni tudsz, határidő, mennyiségek, kivel, hol akarod stb. Úgy határozd meg ezeket a paramétereket, hogy legyen benne kihívás. Gondold végig azt is, miért csinálod? Mi az a magasabb, nemesebb cél, amit el akarsz érni a célod által. Azt is fogalmazd meg, mit fogsz látni, hallani, érezni, ha eléred a célod. Most egyik-másik lépést fogjuk kicsit jobban kifejteni, górcső alá venni.
 

Mennyire vonzó számodra ez a cél?

Ha nem érzed azt a bizonyos vonzalmat, akkor két eset lehetséges. Az egyik, hogy túl könnyűnek találod, és igazán nagy motivációd nincsen, mert szinte rutin “feladat”. Vagy éppen nem is Te akarod, és ezért nem vonzó számodra. Csak meg “kell” csinálni, hogy jól, gyorsan kiemelkedően teljesíts. A megfelelés a lényeg, és nem a siker és a cselekvés öröme. A másik, hogy túl nagy célt választottál, és egyszerűen irreálisnak, lehetetlennek találod elérni. Holnap megmászni a Himaláját, az szerintem is kellően irreális. Hacsak nem másztad már végig a világ magas hegyeit, és akkor pontosan tudod, hogy milyen felkészülés szükséges.

Ebből az a tanulság, hogy olyan célt válassz, amiben van kihívás, elérhetőnek érzed, vonzó számodra. Az NLP jól-formált célok megfogalmazására kiváló gyakorlatot ad neked (legközelebb erről írok még bővebben, de lásd fentebb röviden), amivel úgy fogalmazhatod meg ökológikusan – azaz következményeket számba véve – a célodat, hogy utána minden sejted kívánja, hogy elérd. Amíg eljutsz egy NLP tréningre, addig is coachingban tudok neked segíteni jól megfogalmazni a célodat.

Ha megvan a célkitűzésed, most egy pillanatra képzeld el, hogy vajon milyen is lesz az, amikor eléred a célod? Mit fognak látni rajtad, hallani tőled azok, akik a környezetedben lesznek, amikor elérted a célod? És mit fogsz érezni? Ha ez nem egy igazán pozitív, vonzó érzés, akkor térj vissza a célkitűzésedhez. Tényleg ezt akarod?
 

A változás ökológiája

Az NLP ökológiai vizsgálata a célkitűzésben azt mondja, hogy ökológikus egy cél, ha elérésével bekövetkezett változás, amely hat rád, a környezetedre, az teljességgel rendben van. Volt már olyan érzésed egy célod elérése után, hogy “én nem ilyen lovat akartam”?! 

Ha olyan célodról van szó, amit már régóta dédelgetsz, kérdés, mi az ami eddig megakadályozott, hogy elérd? Ezt fontos tudni, mert itt felmerülhetnek olyan akadályok, amelyek akár a jövőben is akadályok maradhatnak. Ha “objektív” akadályokról van szó, azok megoldására kitűzhetsz részcélokat, vagy beépítheted a végrehajtási tervedbe, hogyan oldod meg őket. Izgalmasabb kérdés a belső akadályok elhárítása. A belső akadályok mélyén gyakran valamilyen korlátozó hiedelem, vagy félelem lakhat, és egész egyszerűen egy védekező viselkedés az, hogy a célomat szabotáltam. Még többet megtudhatsz ezekről a belső akadályokról, ha megkérdezed magadtól: Mi a jelenlegi állapot haszna? A jelenlegi állapot alatt értem azt, hogy még nem érted el a célodat, és nem is teszel érte. Vagy csak “próbálsz” tenni érte, persze csak a próbálkozás energiaszintjén. A jelenlegi állapot haszna fenntartja az állapotot, amit most éppen a célod nem-elérése jelent. Mindaddig, amíg ez a haszon fontosabb számodra, mint a kitűzött cél. 
 

Szedd össze most, hogy mik az akadályai annak, hogy elérd a célodat? 

Mi a jelenlegi állapot haszna?

Fontos ezeket tudni, mert amit elménk hasznosnak és fontosnak tart, ahhoz ragaszkodik. 

Pedig amikor eléred a célod, akkor valami más lesz, valami megváltozik. Valami elvész, befejeződik, abbamarad, és valami új lép a helyébe. Akarod-e ezt a változást? Hajlandó vagy-e elengedni a régi, elavult állapotot?

Amikor azt mondom, hogy valami elvész, befejeződik, abbamarad, akkor lehet, hogy én magam hagyok abba valamit, amit eddig csináltam. Azért teszem ezt, mert már nem hasznos. Nem szolgálja a célomat. Helyette viszont valami újba kezdek. Valami hasznosabb, izgalmasabbat csinálok már. Azonban amikor azt mondom, hogy valami elvész, befejeződik, abbamarad, akkor ezek lehetnek kapcsolatok is. Amikor már elértem a célom, és emiatt megváltozott életem élem, vajon akik eddig velem tartottak, továbbra is velem maradnak? Tudom-e kezelni ezt a helyzetet? Mit fog szólni a párom, a szüleim, a barátaim, kollégák? Milyen lesz a reakcióm arra, ahogy ők reagálnak rám? Képes vagyok-e elengedni azokat a kapcsolatokat, amelyek vissza akarnak tartani? Vagy tudom-e úgy mozgatni a szálakat, hogy ezek a kapcsolatok esetleg új lendületet kapnak? Szüksége van-e rá?

Amikor újba kezdek, akkor még gondolhatom azt is, hogy az új által elveszem valamitől az időt, ami fontos számomra. Kérdés, még mindig fontos, vagy ha elképzeled, hogy elérted a célodat, akkor esetleg ez már múlt idő? Mit tudsz tenni annak érdekében, hogy amit továbbra is fontosnak tartasz, arra maradjon elég időd? Add hozzá a célkitűzésedhez.

Ezek csak példák, amik felmerülhetnek, hogy a cél elérésével elvesznek. Mi a Te listád?
 

Egyes szám első személy

A célodért egyedül Te vagy az, aki tenni tud. Vajon milyen külső hatásoktól függ a célod? Csúcsteljesítményt abba tudsz beletenni, amiért Te tehetsz, amiért Te vagy a felelős. Nem tudod nyomni a pedált, ha az anyósülésen ülsz, pedig sietnél valahova.

Listázd fel, hogy kiktől, miktől függ a célod elérése! Pontozd őket 1-10-ig, hogy mennyire függ a célod elérése az ő döntésüktől. Az 5-nél kisebbeknél gondold végig, hogy milyen más módon lehet tovább haladni, úgy, hogy ezáltal kihagyod ezeket a függőségeket. Van rá módod, hogy megtedd? Ha igen, pipa. Ha nem, részcélokká formálhatod, hogy feloldjad ezeket a függőségeket. Mindig az a kérdés, mi az, amit Te megtehetsz annak érdekében hogy….?

Az 5-nél nagyobbak esetén pontozd le szintén 1-10-ig, hogy mennyire tudod befolyásolni az eredményt? És akkor máris észreveheted, hogy nem akadályokról van szó, hanem olyan részcélokról, amelyeket szintén felvehetsz a tervedbe, hogy erre majd kidolgozol stratégiát. Például, összegyűjtesz érveket, összeraksz egy világrengető meggyőző beszédet, ami által elérhetsz valakinél egy pozitív döntést.

Mindebből azt akartam kihozni, hogy a célodért Te vagy az, aki tenni tud. Ha függőség van, akkor érdemes azt megfogalmaznod, mi az a legtöbb, amit tenni tudsz, hogy tovább haladj a célodért. Például az egy függő cél, hogy “fizetés emelést akarok kapni”. Ez nem csak rajtad múlik, benne van a főnököd döntése. Viszont az már csak rajtad múlik, hogy fizetés emelést kérsz, és a főnöködnél előadod a világ legjobb motivációs beszédét, amire felkészülhetsz, hogy hiteles legyél.
 

Megenni az elefántot?

A célmegvalósítás első lépése, hogy készíts tervet, kezdd el lebontani, hogyan fogod lépésről-lépésre elérni a célodat. Hogyan eszel meg egy elefántot? Hát falatonként! Egy elefántot egyben bekapni, ugye az nem fog menni. De egy falatot? Máris mennyivel könnyebben gondolsz arra, hogyan éred el a célod. Amikor elindulsz az úton, akkor mindig elég egyszerre csak a következő lépésre koncentrálnod.

Van még egy, amiről érdemes szót ejtenünk ahhoz, hogy teljes legyen a csúcsteljesítmény élménye.
 

Magam vagyok a mérce

Ahogy az előzőekben írtam, azzal foglalkozz, amit Te magad tenni tudsz a célodért. Ez teljesen igaz akkor is, ha például versenyhelyzet van, és a célod az, hogy megnyerj egy versenyt. Például sportban, de cégeknél, vállalkozóknál a piaci versenyben is igaz.

Ha azt akarod, hogy elmész egy bajnokságra és azt megnyered, majd ott vagy, és csak tízedik leszel, az kellően frusztráló lesz ahhoz, hogy egy idő után elmenjen a kedved a versenyzéstől. Amikor azt tűzöd ki célul, hogy most egy korábbi eredményemet akarom meghaladni, akkor az már lehet olyan motiváló, hogy egyszer csak azt veszed észre, „jé a legújabb eredményemmel meghaladtam a világcsúcsot”! Viszont tudd azt, hogy az eredmény az csak tőled függ, a helyezés az nem! Lehet, hogy egy versenyen rosszabb helyezést értél el, viszont az eredményed pontszámban, időben, stb. sokkal jobb lett, mint az előző versenyen! Meghaladtad önmagad! Ezt csak Te tudtad megtenni. És egyszer csak azt veszed majd észre, hogy az eredményed az hozni fogja a helyezéseket is.

Ok, ez mind szép és jó, és lehet, hogy már eddig is kitűztél célokat, de mégsem érted el, vagy nagyobb nehézségek árán, mint azt gondoltad. Mi hát a kulcs? Mi az a fűszer, ami még hiányzik? Mik azok a fékek, vagy negatív programok, amik futnak benned, korlátozó belső monológok, belső hangok amik visszafognak, akadályoznak abban, hogy elérd a célod, és élvezettel tegyél érte?
 

A te muníciód, erőforrásod Te magad vagy. 
 

Mindazzal együtt, ahogy a környezeteddel vagy kapcsolatban, ahogy viselkedsz, megnyilvánulsz (beleértve a tudatos és tudattalan viselkedést, a beszédet, és belső beszédet is). Mit gondolsz, mire vagy képes? Minden tudásod megvan? Miben kell, hogy fejlődj? Mik a hiedelmeid? Hiedelmek azok a tényállítások, amik ott vannak benned, “beégve”, és hatnak mindazokra, amiket eddig leírtam. És legvégül, ami igazán meghatároz téged: hogyan gondolsz magadra? Mi a Te énképed? Szereted magad? Becsülöd magad? Amikor haladsz a célod felé, akkor FLOW-ban vagy?

Ha bármelyik kérdés megérintett, és tovább akarsz lépni, akkor vedd fel velem a kapcsolatot, és belefoghatunk egy csúcsteljesítmény coaching programba, amivel végigvezetlek a fentieken, és megkaphatod az erőforrást amivel elérheted igazán élvezettel, a legjobban, leghatásosabban, flow-ban a célodat. Kérdés akkor, Te mit teszel ezért most?

Akár felveheted velem a kapcsolatot, hogy dolgozzunk együtt a célodért.

Általános Szerződési Feltételek

Adatvédelmi tájékoztató

Az NLPTraining.hu Bt tájékoztatja ezen az oldalon érdeklődőket és a regisztrálókat az általa kezelt személyes adatokról, a személyes adatok kezelésével kapcsolatos gyakorlatáról, a személyes adatok védelme érdekében tett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint az érintettek jogairól és azok gyakorlásának módjáról.

1. Az adatkezelő személyének azonosítása

Név: NLPTraining.hu Oktatási Betéti Társaság (röviden: NLPTraining.hu Bt.)
Képviselője: Szilágyi Csaba Zoltán ügyvezető
Székhely: 2360. Gyál, Wesselényi utca 17/1.
Adószám: 21413328-1-13
Cégjegyzékszám: Cg.13-06-073333
E-mail: info@nlptraining.hu
Telefon: +36-(30)-444-3571

2. A tájékoztató célja, hatálya

A tájékoztató célja, hogy bemutassa az NLPTraining.hu Bt. által alkalmazott adatkezelést, a követett adatbiztonsági szempontokat. Hatálya az 1. pontban bemutatott adatkezelőre, honlapja látogatóira valamint tanfolyamain, tréningjein és rendezvényein résztvevő illetve a coaching ügyfél személyekre terjed ki.

3. Egyes adatkezelések

3.1 Regisztráció hírlevél küldéséhez

3.1.1 Adatkezelés célja

A regisztráció célja, hogy a honlap látogatója – saját kezdeményezése alapján –tájékoztatásokat, ajánlatokat kaphasson az NLPTraining.hu Bt tanfolyamairól, tréningjeiről és rendezvényeiről.

3.1.2 Kezelt adatok köre, célja

A regisztráció során az oldal látogatóinak meg kell adniuk a következő adatot:

– E-mail cím
– Teljes név
– megszólítás

Az e-mail cím a hírlevél regisztrációhoz szükséges és elégséges.

3.1.3 Jogalap

Az adatkezelés jogalapja az szilagyicsaba.hu oldalakon érdeklődő előzetes hozzájárulása.

3.1.4 Érintettek köre

Érintettek azok a személyek, akik – saját kezdeményezésük alapján – azonosíthatóvá kívánnak válni a 3.1.1 pontban rögzített célból.

3.1.5 Adatkezelés időtartama

Az adatkezelés a hírlevélről való leiratkozásig történik. A leiratkozás a hírlevélben található „Leiratkozás” gomb vagy link megnyomásával lehetséges. Emellett lehetőség van e-mailben is kérni a regisztráció törlését, melyet 3 munkanapon belül teljesítünk. A képzési rendszerünk 3.4 pont szerinti ügyfél adatbázisában történő adatkezeléshez az érintettektől külön erre szolgáló hozzájárulást kérünk.

3.2 Regisztráció rendezvényeken való részvételre

3.2.1 Adatkezelés célja

Rendezvények (találkozók, meetupok, konferenciák, szemináriumok) szervezése, lebonyolítása.

3.2.2 Kezelt adatok köre, célja

– név
– e-mail cím
– telefonszám

A fenti adatok közül – a várható létszám ismeretén túl – a név a jelentkező azonosításához, az e-mail cím és telefonszám pedig a kapcsolattartáshoz szükséges és elégséges.

3.2.3 Jogalap

Az adatkezelés jogalapja az szilagyicsaba.hu oldalain keresztül a rendezvényekre jelentkezők előzetes hozzájárulása.

3.2.4 Érintettek köre

Érintettek azok a személyek, akik az szilagyicsaba.hu oldalain keresztül jelentkezővé válnak.

3.2.5 Adatkezelés időtartama

A rendezvények lebonyolítása után az adatokat – a cél megvalósulására tekintettel – töröljük. Ettől függetlenül a jelentkezők bármikor e-mailben kérhetik a regisztrációjuk törlését, melyet legfeljebb 3 munkanapon belül teljesítünk. A ügyfélkapcsolati rendszerünk 3.4 pont szerinti ügyfél adatbázisában történő adatkezeléshez az érintettektől külön erre szolgáló hozzájárulást kérünk.

3.3 Tanfolyamra vagy tréningekre jelentkezés

3.3.1 Az adatkezelés célja

Részvétel biztosítása az NLPTraining.hu Bt, mint Szolgáltató által meghirdetett tanfolyamokon, tréningeken.

3.3.2 A kezelt adatok köre, célja

– név
– e-mail cím
– telefonszám
– születési hely és év
– lakó- és tartózkodási hely irányítószáma
– állampolgárság
– iskolai végzettség
– foglalkozás

A fentiek közül a név az azonosításhoz, az e-mail cím és a telefonszám a kapcsolattartáshoz, a lakóhely irányítószáma, a születési hely és év, az állampolgárság, az iskolai végzettség és a foglalkozás a törvény által előírt statisztikai adatszolgáltatáshoz szükséges. Az adatszolgáltatási kötelezettség kizárólag a tanfolyami résztvevőkre vonatkozik.

3.3.3 Jogalap

Az adatkezelés alapja az NLPTraining.hu Bt tanfolyamaira, tréningjeire jelentkezők önkéntes hozzájárulása.

3.3.4 Érintettek köre

Érintettek azok a természetes személyek, akik az NLPTraining.hu Bt, mint Szolgáltató tanfolyamaira, tréningjeire jelentkeznek a Szolgáltató ÁSZF-ben felsorolt honlapok valamelyikén.

3.3.5 Adatkezelés időtartama

Az adatokat ebben a körben a tanfolyam, tréning lebonyolítása után 5 évig tároljuk. Ettől függetlenül a jelentkezők bármikor e-mailben kérhetik a regisztrációjuk törlését, melyet legfeljebb 3 munkanapon belül teljesítünk. A ügyfélkapcsolati rendszerük 3.4 pont szerinti ügyfél adatbázisában történő adatkezeléshez az érintettektől külön erre szolgáló hozzájárulást kérünk.

3.4 Ügyfélkapcsolati adatbázis

3.4.1 Az adatkezelés célja

Az ügyfélkapcsolati adatbázisunk az NLPTraining.hu Bt tevékenysége iránt érdeklődők, a tanfolyamokon, tréningeken, rendezvényeken részt vevők adatainak nyilvántartása.

3.4.2 A kezelt adatok köre, célja

ADAT                                                                                         ADATKEZELÉSI CÉL

– név                                                                                               azonosítás
– e-mail cím                                                                                  kapcsolattartás
– telefonszám                                                                              kapcsolattartás
– elkezdett, befejezett tanfolyamok                                 előmenetel nyilvántartása, marketing cél
– rendezvényen való részvétel                                                   célzott hírlevelek küldése

3.4.3 Jogalap

Az adatkezelés jogalapja az érintettek hozzájárulása, a statisztikai adatok tekintetében pedig jogszabályi előírás.

3.4.4 Érintettek köre

Érintettek azok a természetes személyek, akik akár a honlapon, akár a tanfolyamokon előzetes tájékoztatás alapján kifejezetten hozzájárulnak adataiknak az ügyfélkapcsolati adatbázisban történő adatkezeléséhez.

3.4.5 Adatkezelés időtartama

Az adatokat 5 év után töröljük. Ettől függetlenül a jelentkezők bármikor e-mailben kérhetik adataik törlését az ügyfél nyilvántartásunkból, melyet legfeljebb 3 munkanapon belül teljesítünk.

4. Érintettek jogai és joggyakorlás

Az érintett bármikor jogosult tájékoztatást kérni a NLPTraining.hu Bt által kezelt személyes adatairól, továbbá bármikor kérheti azok helyesbítését, módosítását, megváltoztatását, törlését.

A NLPTraining.hu Bt az ügyfél kérésére további tájékoztatást ad az ügyfélre vonatkozó, általa kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait. A NLPTraining.hu Bt a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásban a megadott e-mail címre küldi el a kért tájékoztatást.

A regisztráció törlését az ügyfelek a „kapcsolat” menüponton keresztül, vagy az netsoft.hr@t-online e-mail címre küldött levélben kérhetik. A kérelmet a lehető legrövidebb idő alatt, de legfeljebb 15 napon belül teljesítjük.

Az érintett az adatainak kezelésével kapcsolatos sérelem esetén beadvánnyal fordulhat a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c, postacím: 1530 Budapest, pf. 5., telefon + 36 1 391 1400, fax: + 36 1 391 1410, e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu ).

Az érintett az adatainak kezelésével kapcsolatos sérelem esetén bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. A pert az érintett – választása szerint – a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes bíróság előtt is megindíthatja.

5. Adatfeldolgozás, adattovábbítás

Az adatokat elsődlegesen az NLPTraining.hu Bt belső munkatársai jogosultak megismerni, harmadik személyek részére nem adják át és nem teszik közzé.

Az informatikai rendszer üzemeltetése körében az NLPTraining.hu Bt adatfeldolgozót (pl. rendszerüzemeltető) vesz igénybe.

Az adatfeldolgozók:

NÉV                                                  CÍM                                              TEVÉKENYSÉG

NLPTraining.hu Bt.          2360 Gyál, Wesselényi utca 17/1.        rendszergazdai tevékenység

A NLPTraining.hu Bt. informatikai rendszere a weboldal használatával a látogatók felhasználói szokásáról és aktivitásáról adatokat gyűjthet. Ezen adatok nem kapcsolhatók össze a látogatók által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal. Ezen adatok kizárólag statisztikai célokat szolgálnak, nem tartalmaznak olyan személyes adatokat, amelyekből a látogató személye kideríthető lenne.

Minden olyan esetben, ha az NLPTraining.hu az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni a szolgáltatott adatokat, erről ügyfeleit tájékoztatja, és egyben megkéri előzetes hozzájárulásukat. Kizárólag az ügyfél előzetes hozzájárulásának birtokában használhatjuk fel az ügyfél adatait eltérő célra. Az ügyfél számára biztosítjuk a kért felhasználás elleni tiltakozás lehetőségét.

6. Adatbiztonságról

A NLPTraining.hu Bt., illetve tevékenységi körében az adatfeldolgozók minden esetben gondoskodnak az adatok biztonságáról. Megtesznek minden olyan technikai és szervezési intézkedést, melyek az adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek. A törvényi előírásoknak megfelelően megfelelő intézkedéseket tettünk az adatok védelmére, így különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

7. Egyebek, záró rendelkezések

A rendszer a weboldalon tett látogatások alkalmával néhány cookie-t küld a látogató számítógépére, amelyek révén annak böngészője egyedileg azonosíthatóvá válik.

Ezen cookie-k felhasználása a következő: A böngésző programok ezen cookie-k segítségével tárolják, az NLPTraining.hu Bt webhelyén tett látogatásait, a weboldalon történt tevékenységek állapotait az oldal működése illetve a felhasználói élmény fokozása érdekében.

Alkalmazott cookie-k (sütik):

– felhasználó (oldal látogató) által rögzített adatokat tároló sütik
– felhasználóközpontú munkamenet-sütik
– multimédia-lejátszó munkamenet-sütik
– a felhasználói felület testre szabását segítő munkamenet-sütik

A felhasználók az internetes böngészők adatvédelmi beállításainál kapcsolhatják ki és be a cookie kezelést. A legtöbb böngésző menüsorában található „Segítség” funkció tájékoztatást nyújt a cookie-k tiltásával vagy kikapcsolásával kapcsolatosan.

A weboldalon található, más által üzemeltetett oldalakra navigáló linkekre kattintva a látogató a weboldalt elhagyja, átlép a hivatkozott oldalakra, és adatainak kezelése attól fogva azon oldal tulajdonosa által történik. (A folyamat a böngészőprogram címsorában kísérhető figyelemmel.)

A más oldalon megadott személyes adatok, vagy más oldalak üzemeltetői rendszerében képződő, vagy a mások által gyűjtött technikai adatok kezeléséért a NLPTraining.hu Bt felelősséget nem vállal.

Amennyiben a látogató szolgáltatás igénybevételéhez a regisztráció során harmadik fél adatait adta meg annak írásos hozzájárulása nélkül, és a weboldal használata során azzal bármilyen módon kárt okozott vagy visszaél, a NLPTraining.hu Bt jogosult a látogatóval szembeni kártérítés érvényesítésére. A NLPTraining.hu Bt ilyen esetben minden tőle telhető tájékoztatást és segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

8. A tájékoztatóban használt fogalmak

Látogató az a személy, aki a NLPTraining.hu Bt honlapját bármely okból felkeresi.
Érdeklődő az a személy, aki a NLPTraining.hu Bt honlapján meghirdetett programokkal kapcsolatban információt kér, aki az oldalon lehetővé tett formában a kapcsolatot felvette.
Jelentkező  az a személy, aki a NLPTraining.hu Bt oldalán meghirdetett  bármely tréningre az ott megadott módon jelentkezett.
Tanfolyami résztvevő az a személy, aki a NLPTraining.hu Bt felnőttképzési szerződését aláírta.
ÁSZF: Általános Szerződési Feltételek