fbpx

A Blog

Mivel hipnotizálod magad?

Mit mondasz magadnak, és ezzel hogyan befolyásolod (hipnotizálod) magad?

Hallod?

…Mit?

Hát pont azt a hangot, ami azt kérdezi: Mit?

Ez a te belső hangod. Mert van egy belső hangod, ami folyamatosan ott dumál benned. Néha csak mondja a magáét, néha egész szituációkat lejátszik, ott bent, mintha valamilyen rádiójátékot hallgatnál. Van úgy, hogy a saját hangod, és van úgy, hogy valaki másnak a hangját hallod. És amit mond, és ahogy mondja, az hat rád. 

Ez teljesen normális. Megmondták a hangok is… 😀

A következő írás ahhoz ad neked egy gyakorlatod, hogy mihez kezdjél ha elcsíped magadban azt a belső dumát, ami éppen lebeszél téged valamiről, és végül tényleg nem teszed meg azt a dolgot. A szöveget elolvasnod kb 15 perc, és ha a gyakorlatot is csinálod, akkor kb egy fél órát adj magadnak, magadért. 

Tény és való, hogy ez a duma ott megy, és Te nem csak hallgatója, hanem részese is vagy ennek az egész dumának, hiszen amit mond, az hat rád. Pont úgy, mint amikor valaki beszél hozzád, ha nem még inkább jobban. Ugyanis, amit azok mondanak nekünk, akik fontosak, akik számítanak, akik “jót” akarnak nekünk, azoktól hajlamosak vagyunk feltétel nélkül elfogadni azt, amit mond. Ilyen személyek a szüleink, felmenőink, testvéreink, tanárok, közeli barátok. Azt, amit ők mondanak, hajlamosak vagyunk úgy elfogadni, ahogy mondják, és nem kérdőjelezzük meg őket. Mert referencia személyeknek tartjuk őket, az ő igazságaikat elfogadjuk. Életünk első hét évében ez egészen biztos így van. Ezért szedjük össze hiedelmeink nagy részét ebben a korszakunkban. De most nem a hiedelmekről van szó. 

Hanem arról, hogy életünkben még felnőtt korunkban is meglehet ez a szokásunk, hogy feltétel nélkül befogadunk információkat, főleg ha az illető kellően hitelesen tudja előadni magát. 

Azonban van még egy referencia személy: ez pedig Te magad vagy. Tekintettel arra, hogy tudattalan szintű szándékod, hogy jót akarsz magadnak, ezért a hétköznapi üzemmódodban hajlamos vagy a belső dumádat is feltétel nélkül elfogadni. Miért is kérdőjeleznénk meg? Hiszen jót akarunk magunknak. 

És ez a jó szándék akkor is igaz, ha épp ez a belső hang ledumál valamiről. Mert jót akar neked. Így talán épp a csalódástól vagy valamilyen vélt veszélytől akar megóvni. Hogy milyen veszélytől, az megint csak a hiedelmeink ismeretéből kikövetkeztethető. Mivel alapműködésünk a túlélés, ezért gyakran valamilyen – vélt – halálos dologtól óv meg minket a belső dumánk. Persze ezt nem fogja így explicit a füledbe súgni, hogy ha ezt megteszed, akkor meghalsz, hanem csak így: “Erre te nem vagy képes.” Vagy, “Ráér az még.” Esetleg úgy, “nem kell elkapkodni.”. És lehet, hogy néha sokkal durvábban, valamelyik szülőnk hangján szólal meg: “Semmire kellő vagy.” “Már megint rossz vagy.” Vagy: “Nem vagy elég jó”. És így tovább. 

Gyakorlat:

Figyelj befelé, és halld meg a belső hangodat! Becsukhatod a szemed is hozzá, hogy jobban tudj befelé figyelni.

Gondolj egy szituációra, amikor kevésbé voltál mondjuk motivált, esetleg egyenesen halogattad azt a dolgot. Vagy valamit sokkal nehezebbnek gondoltál, mint ami valójában.

Mit mondasz ilyenkor magadnak?

Kinek a hangján szólal meg? 

Figyeld még meg, honnan szól ez a hang? Hol hallod? (Nem biztos hogy a józan paraszti észnek megfelelő választ kapsz!)

Ha mindezt megfigyelted, akkor most tedd fel magadban a kérdést ennek a hangnak, pont úgy mintha egy belső részed-lényed lenne, akivel most kommunikálsz:

Mi a szándékod azzal, hogy azt mondod: “….”?

És csak figyelj, milyen gondolatok jönnek. 

A helyzet az, hogy amit mondunk magunknak az hat ránk. Pont ugyanúgy ki tud váltani bennünk érzelmeket, mint amikor másvalaki beszél hozzánk. Ez azért van, mert a szavak élményekhez kapcsolódnak, és minden szónak lehet egy érzelmi kapcsolódása. Korábban már írtam a rögzítésekről, és a rögzítésekben hogyan működnek kulcsszavak (emlékeztetők). Amikor halljuk ezeket a szavakat, akkor az felidézteti velünk azt az élményt, és abból eredő érzelmi állapotot. Van hat alapérzelmünk: öröm, bánat, düh, meglepődés, félelem, undor. Szavaink ezeket az érzelmeket válthatják ki, még más egyéb érzelmek mellett. 

Mennyire tudsz egy vizsgán koncentrálni a kérdésre, ha éppen tele vagy félelemmel, mert csak az visszhangzik a fejedben: “Meg fogsz bukni!”

És persze, még önbeteljesítő jóslatként meg is buksz, persze megkönnyebbülsz, hogy “megint igazam lett”. 

Mi történne, ha a “Meg fogsz bukni” mondat helyett az hangzana a fejedben: “Te ezt tudod. Csak lazán!” És ellazulnál, és csak hagynád jönni a válaszokat. 

Mi lehet a jó szándéka egy ilyen belső hangnak? 

Például meg akar óvni a csalódástól. Vagy arra akarna bíztatni, hogy térj vissza egy olyan egyszerű élethez, ami biztonságos. És még számos olyan szándék lehet, amit ha megismersz, lehet, hogy a tudatos éneddel azt mondanád: ez hülyeség. 

Nem az. A tudattalan elmédnek van egy csodálatos logikai rendszere, és a gondolataink ezen logikai rendszer mentén születnek. A kulcs megintcsak a túlélés, és ha túléltünk, akkor az élés, a boldog élet a cél. Lehet, hogy a tudattalan elme most ebben a pillanatban másképp képzeli el a boldog életet, például úgy, hogy “maradj veszteg a fenekeden”. 

Tehát a szándék nemes, az eszköz amit ennek megvalósítására használt, az lehet, hogy már elavult. 

És érdemes elfogadni a jó szándékot, vagy ha azzal a szándékkal nem tudsz megbékélni, akkor kérdezd tovább a belső hangot:

“Ha ez a szándékod teljesül, akkor mi az a magasabb szándék, amit ezen keresztül akarsz elérni?”

Például: “Maradj veszteg a fenekeden!” → megóvni téged a csalódástól → nyugalom → nyugodt, békés élet.

Szerintem ez már elfogadható, ugye?

Tehát ez a belső hang, amelyik azt mondja neked, hogy “Maradj veszteg a fenekeden!”, az valójában nyugodt, békés életet akar neked.

Visszatérve a gyakorlathoz, a Te belső hangodhoz és annak szándékához, mi az ő magasabb szándéka?

Kérdezd meg: “És ha ez a szándékod teljesül, akkor mi az a magasabb szándék, amit ezen keresztül akarsz elérni?”

Ha már a szándékhoz kellően elavult az a mondat, ami elhangzik a fejedben, akkor érdemes lehet egy új mondatot találni. Olyan mondatot, ami a szándékot kielégíti, és ezzel együtt még motiváló is, pozitív érzelmeket ébresztő. Fontos, hogy ezzel a tudattalan részed, amelyik ezt a mondatot mondja, egyetértsen

Kérdezd meg a belső hangod: Ha volna olyan mód, amelyikkel még jobban, pozitívan elérhetném ezt a szándékom, akkor az elfogadható-e számodra.

Figyelj befelé! Lehet, hogy hallasz egy “igen” választ, vagy csak egy megnyugtató, ellazult érzést érzel. Ha bármi egyéb feszültség, vagy kifejezett “nem” választ tapasztalsz, akkor fontos, hogy empatikus legyél ezzel a válasszal. 

Elkezdhetsz egy belső párbeszédet:
Értem, tehát nem megfelelő számodra, ha más mondatot mondanál. Mire lenne szükséged, hogy ezt el tudd mégis fogadni?

Itt lehet, hogy beszélgetned kell majd a belső hangoddal, hogy Ti mindketten ugyanazt a magasabb, pozitív szándékot akarjátok. És biztosíthatod azt is, hogy megvan benned a tudás és felelősség, hogy az életedben a szituációkat megoldod, meg tudod védeni magad. Kérd a támogatását ahhoz, hogy egy boldogabb, sikeresebb, a pozitív szándéknak megfelelőbb életet élhess. Ez egy új, felelősségteljes feladat ennek a tudattalan résznek, aki eddig a régi mondatot hajtogatta a fejedben. 

Mostanra már valószínűleg megkapod a jóváhagyását. 

Mostantól nálad a labda. Mi legyen az a mondat, ami pozitív érzelemmel teli, motiváló, és megfelel annak a pozitív szándéknak, ami a részednek a célja. Például:

“Maradj veszteg a fenekeden!” helyett: “Ezt te lazán és könnyedén meg tudod oldani!”

Találd ki, mi legyen az új mondat!

Kérd meg a hangot, mondja ki ezt a mondatot. Azt mondd meg neki, hogyan mondja, milyen hangon, hangszínnel, hangerővel. Figyeld, hogyan hat rád. Változtass a paramétereken, ha nem megfelelő számodra.

Kérd meg a hangot, hogy a torkodból szólaljon meg, onnan, ahol a saját valódi hangod szól. Ha pedig esetleg eddig máshol hallottad volna, akkor most vidd ezt a “hallást” a füleidbe. Halld mindkettőben ugyanúgy. 

Ha a hangot így “kiigazítod”, megfigyelheted, hogy mennyire erőteljesebben fog hatni rád. Mert lehet, hogy korábban, mikor már néhányszor zavart a régi hang, a belső, mentális füledtől eltávolítottad, és ezért valahol máshol csapódott le a hang benned. Ezzel enyhítetted, de ezzel még nem szüntetted meg a hatását. Most viszont a pozitív üzenetet érdemes magadtól (hangszálaidtól) magadnak (a füledbe) juttatni. Így a legtermészetesebb. 

Még egy dologra kitérnék. Lehet az, hogy a régi hangot nem a saját hangodon hallottad. Valamelyik felmenőd, vagy egy referenciaszemély hangja visszhangzik a fejedben. 

Kérdezd meg a belső hangodat, hogy elfogadható-e, ha a saját hangodon szólal meg? 

Fontos, hogy a legerősebb változást azzal érheted el, ha a saját hangodon szól majd az új mondat. 

Ha nem egyezik bele, akkor az előbbi empatikus beszélgetésbe elegyedhetsz a hanggal, hogy megtudd, mire lenne szüksége, és te meg tudod-e adni a hangnak ezt?

Ha megvan a jóváhagyás, akkor azt a másvalaki hangját, képzeld el, hogy becsomagolod, akár egy CD-re kiírod, vagy csak egy “hangdobozba” beteszed, és küldd neki vissza tisztelettel és köszönettel. Biztos hiányzik már neki ez a hang… Most visszaadhatod neki. Te a saját hangoddal akarod elérni azt a szándékot, amit a hang mondott neked. Lásd, amint elküldöd annak a személynek ezt a régi hangot, ami az övé. Köszönd meg neki, hogy eddig használhattad.

Térj oda vissza, hogy teszteled az új mondatod a saját hangoddal. 

Azt még fogalmazd meg, hogy pontosan mik azok a helyzetek a jövőben, amikor ez az új mondat szóljon? 

Figyelj befelé, kérdezd meg, elfogadható-e ez az új mondat így, ebben a formában, ezekben a helyzetekben?

Ha nem a válasz, akkor megint csak alkalmazd az empatikus beszélgetést. 

Ha igen a válasz, akkor már csak annyi a teendő, hogy megkéred a belső hangodat, hogy vállaljon felelősséget mostantól ezért az új mondatért, úgy, ahogy megterveztétek, és akkor szóljon, ahogy te azt meghatároztad. Még láthatsz is egy ilyen rituálét, ahogy megünneplitek ezt a “szerződést”.

Nos, hogyan gondolsz most arra a szitációra vissza amikor kevésbé voltál motivált, esetleg egyenesen halogattad azt a dolgot. Vagy valamit sokkal nehezebbnek gondoltál, mint ami valójában. Mi lett más?

A gyakorlatot minden korlátozó belső hanggal külön-külön megcsinálhatod. 

Mert akárhogyan is, de a szavak a demotiválnak vagy motiválnak bennünket. Akkor már inkább motiváljanak!

Általános Szerződési Feltételek

Adatvédelmi tájékoztató

Az NLPTraining.hu Bt tájékoztatja ezen az oldalon érdeklődőket és a regisztrálókat az általa kezelt személyes adatokról, a személyes adatok kezelésével kapcsolatos gyakorlatáról, a személyes adatok védelme érdekében tett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint az érintettek jogairól és azok gyakorlásának módjáról.

1. Az adatkezelő személyének azonosítása

Név: NLPTraining.hu Oktatási Betéti Társaság (röviden: NLPTraining.hu Bt.)
Képviselője: Szilágyi Csaba Zoltán ügyvezető
Székhely: 2360. Gyál, Wesselényi utca 17/1.
Adószám: 21413328-1-13
Cégjegyzékszám: Cg.13-06-073333
E-mail: info@nlptraining.hu
Telefon: +36-(30)-444-3571

2. A tájékoztató célja, hatálya

A tájékoztató célja, hogy bemutassa az NLPTraining.hu Bt. által alkalmazott adatkezelést, a követett adatbiztonsági szempontokat. Hatálya az 1. pontban bemutatott adatkezelőre, honlapja látogatóira valamint tanfolyamain, tréningjein és rendezvényein résztvevő illetve a coaching ügyfél személyekre terjed ki.

3. Egyes adatkezelések

3.1 Regisztráció hírlevél küldéséhez

3.1.1 Adatkezelés célja

A regisztráció célja, hogy a honlap látogatója – saját kezdeményezése alapján –tájékoztatásokat, ajánlatokat kaphasson az NLPTraining.hu Bt tanfolyamairól, tréningjeiről és rendezvényeiről.

3.1.2 Kezelt adatok köre, célja

A regisztráció során az oldal látogatóinak meg kell adniuk a következő adatot:

– E-mail cím
– Teljes név
– megszólítás

Az e-mail cím a hírlevél regisztrációhoz szükséges és elégséges.

3.1.3 Jogalap

Az adatkezelés jogalapja az szilagyicsaba.hu oldalakon érdeklődő előzetes hozzájárulása.

3.1.4 Érintettek köre

Érintettek azok a személyek, akik – saját kezdeményezésük alapján – azonosíthatóvá kívánnak válni a 3.1.1 pontban rögzített célból.

3.1.5 Adatkezelés időtartama

Az adatkezelés a hírlevélről való leiratkozásig történik. A leiratkozás a hírlevélben található „Leiratkozás” gomb vagy link megnyomásával lehetséges. Emellett lehetőség van e-mailben is kérni a regisztráció törlését, melyet 3 munkanapon belül teljesítünk. A képzési rendszerünk 3.4 pont szerinti ügyfél adatbázisában történő adatkezeléshez az érintettektől külön erre szolgáló hozzájárulást kérünk.

3.2 Regisztráció rendezvényeken való részvételre

3.2.1 Adatkezelés célja

Rendezvények (találkozók, meetupok, konferenciák, szemináriumok) szervezése, lebonyolítása.

3.2.2 Kezelt adatok köre, célja

– név
– e-mail cím
– telefonszám

A fenti adatok közül – a várható létszám ismeretén túl – a név a jelentkező azonosításához, az e-mail cím és telefonszám pedig a kapcsolattartáshoz szükséges és elégséges.

3.2.3 Jogalap

Az adatkezelés jogalapja az szilagyicsaba.hu oldalain keresztül a rendezvényekre jelentkezők előzetes hozzájárulása.

3.2.4 Érintettek köre

Érintettek azok a személyek, akik az szilagyicsaba.hu oldalain keresztül jelentkezővé válnak.

3.2.5 Adatkezelés időtartama

A rendezvények lebonyolítása után az adatokat – a cél megvalósulására tekintettel – töröljük. Ettől függetlenül a jelentkezők bármikor e-mailben kérhetik a regisztrációjuk törlését, melyet legfeljebb 3 munkanapon belül teljesítünk. A ügyfélkapcsolati rendszerünk 3.4 pont szerinti ügyfél adatbázisában történő adatkezeléshez az érintettektől külön erre szolgáló hozzájárulást kérünk.

3.3 Tanfolyamra vagy tréningekre jelentkezés

3.3.1 Az adatkezelés célja

Részvétel biztosítása az NLPTraining.hu Bt, mint Szolgáltató által meghirdetett tanfolyamokon, tréningeken.

3.3.2 A kezelt adatok köre, célja

– név
– e-mail cím
– telefonszám
– születési hely és év
– lakó- és tartózkodási hely irányítószáma
– állampolgárság
– iskolai végzettség
– foglalkozás

A fentiek közül a név az azonosításhoz, az e-mail cím és a telefonszám a kapcsolattartáshoz, a lakóhely irányítószáma, a születési hely és év, az állampolgárság, az iskolai végzettség és a foglalkozás a törvény által előírt statisztikai adatszolgáltatáshoz szükséges. Az adatszolgáltatási kötelezettség kizárólag a tanfolyami résztvevőkre vonatkozik.

3.3.3 Jogalap

Az adatkezelés alapja az NLPTraining.hu Bt tanfolyamaira, tréningjeire jelentkezők önkéntes hozzájárulása.

3.3.4 Érintettek köre

Érintettek azok a természetes személyek, akik az NLPTraining.hu Bt, mint Szolgáltató tanfolyamaira, tréningjeire jelentkeznek a Szolgáltató ÁSZF-ben felsorolt honlapok valamelyikén.

3.3.5 Adatkezelés időtartama

Az adatokat ebben a körben a tanfolyam, tréning lebonyolítása után 5 évig tároljuk. Ettől függetlenül a jelentkezők bármikor e-mailben kérhetik a regisztrációjuk törlését, melyet legfeljebb 3 munkanapon belül teljesítünk. A ügyfélkapcsolati rendszerük 3.4 pont szerinti ügyfél adatbázisában történő adatkezeléshez az érintettektől külön erre szolgáló hozzájárulást kérünk.

3.4 Ügyfélkapcsolati adatbázis

3.4.1 Az adatkezelés célja

Az ügyfélkapcsolati adatbázisunk az NLPTraining.hu Bt tevékenysége iránt érdeklődők, a tanfolyamokon, tréningeken, rendezvényeken részt vevők adatainak nyilvántartása.

3.4.2 A kezelt adatok köre, célja

ADAT                                                                                         ADATKEZELÉSI CÉL

– név                                                                                               azonosítás
– e-mail cím                                                                                  kapcsolattartás
– telefonszám                                                                              kapcsolattartás
– elkezdett, befejezett tanfolyamok                                 előmenetel nyilvántartása, marketing cél
– rendezvényen való részvétel                                                   célzott hírlevelek küldése

3.4.3 Jogalap

Az adatkezelés jogalapja az érintettek hozzájárulása, a statisztikai adatok tekintetében pedig jogszabályi előírás.

3.4.4 Érintettek köre

Érintettek azok a természetes személyek, akik akár a honlapon, akár a tanfolyamokon előzetes tájékoztatás alapján kifejezetten hozzájárulnak adataiknak az ügyfélkapcsolati adatbázisban történő adatkezeléséhez.

3.4.5 Adatkezelés időtartama

Az adatokat 5 év után töröljük. Ettől függetlenül a jelentkezők bármikor e-mailben kérhetik adataik törlését az ügyfél nyilvántartásunkból, melyet legfeljebb 3 munkanapon belül teljesítünk.

4. Érintettek jogai és joggyakorlás

Az érintett bármikor jogosult tájékoztatást kérni a NLPTraining.hu Bt által kezelt személyes adatairól, továbbá bármikor kérheti azok helyesbítését, módosítását, megváltoztatását, törlését.

A NLPTraining.hu Bt az ügyfél kérésére további tájékoztatást ad az ügyfélre vonatkozó, általa kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait. A NLPTraining.hu Bt a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásban a megadott e-mail címre küldi el a kért tájékoztatást.

A regisztráció törlését az ügyfelek a „kapcsolat” menüponton keresztül, vagy az netsoft.hr@t-online e-mail címre küldött levélben kérhetik. A kérelmet a lehető legrövidebb idő alatt, de legfeljebb 15 napon belül teljesítjük.

Az érintett az adatainak kezelésével kapcsolatos sérelem esetén beadvánnyal fordulhat a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c, postacím: 1530 Budapest, pf. 5., telefon + 36 1 391 1400, fax: + 36 1 391 1410, e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu ).

Az érintett az adatainak kezelésével kapcsolatos sérelem esetén bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. A pert az érintett – választása szerint – a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes bíróság előtt is megindíthatja.

5. Adatfeldolgozás, adattovábbítás

Az adatokat elsődlegesen az NLPTraining.hu Bt belső munkatársai jogosultak megismerni, harmadik személyek részére nem adják át és nem teszik közzé.

Az informatikai rendszer üzemeltetése körében az NLPTraining.hu Bt adatfeldolgozót (pl. rendszerüzemeltető) vesz igénybe.

Az adatfeldolgozók:

NÉV                                                  CÍM                                              TEVÉKENYSÉG

NLPTraining.hu Bt.          2360 Gyál, Wesselényi utca 17/1.        rendszergazdai tevékenység

A NLPTraining.hu Bt. informatikai rendszere a weboldal használatával a látogatók felhasználói szokásáról és aktivitásáról adatokat gyűjthet. Ezen adatok nem kapcsolhatók össze a látogatók által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal. Ezen adatok kizárólag statisztikai célokat szolgálnak, nem tartalmaznak olyan személyes adatokat, amelyekből a látogató személye kideríthető lenne.

Minden olyan esetben, ha az NLPTraining.hu az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni a szolgáltatott adatokat, erről ügyfeleit tájékoztatja, és egyben megkéri előzetes hozzájárulásukat. Kizárólag az ügyfél előzetes hozzájárulásának birtokában használhatjuk fel az ügyfél adatait eltérő célra. Az ügyfél számára biztosítjuk a kért felhasználás elleni tiltakozás lehetőségét.

6. Adatbiztonságról

A NLPTraining.hu Bt., illetve tevékenységi körében az adatfeldolgozók minden esetben gondoskodnak az adatok biztonságáról. Megtesznek minden olyan technikai és szervezési intézkedést, melyek az adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek. A törvényi előírásoknak megfelelően megfelelő intézkedéseket tettünk az adatok védelmére, így különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

7. Egyebek, záró rendelkezések

A rendszer a weboldalon tett látogatások alkalmával néhány cookie-t küld a látogató számítógépére, amelyek révén annak böngészője egyedileg azonosíthatóvá válik.

Ezen cookie-k felhasználása a következő: A böngésző programok ezen cookie-k segítségével tárolják, az NLPTraining.hu Bt webhelyén tett látogatásait, a weboldalon történt tevékenységek állapotait az oldal működése illetve a felhasználói élmény fokozása érdekében.

Alkalmazott cookie-k (sütik):

– felhasználó (oldal látogató) által rögzített adatokat tároló sütik
– felhasználóközpontú munkamenet-sütik
– multimédia-lejátszó munkamenet-sütik
– a felhasználói felület testre szabását segítő munkamenet-sütik

A felhasználók az internetes böngészők adatvédelmi beállításainál kapcsolhatják ki és be a cookie kezelést. A legtöbb böngésző menüsorában található „Segítség” funkció tájékoztatást nyújt a cookie-k tiltásával vagy kikapcsolásával kapcsolatosan.

A weboldalon található, más által üzemeltetett oldalakra navigáló linkekre kattintva a látogató a weboldalt elhagyja, átlép a hivatkozott oldalakra, és adatainak kezelése attól fogva azon oldal tulajdonosa által történik. (A folyamat a böngészőprogram címsorában kísérhető figyelemmel.)

A más oldalon megadott személyes adatok, vagy más oldalak üzemeltetői rendszerében képződő, vagy a mások által gyűjtött technikai adatok kezeléséért a NLPTraining.hu Bt felelősséget nem vállal.

Amennyiben a látogató szolgáltatás igénybevételéhez a regisztráció során harmadik fél adatait adta meg annak írásos hozzájárulása nélkül, és a weboldal használata során azzal bármilyen módon kárt okozott vagy visszaél, a NLPTraining.hu Bt jogosult a látogatóval szembeni kártérítés érvényesítésére. A NLPTraining.hu Bt ilyen esetben minden tőle telhető tájékoztatást és segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

8. A tájékoztatóban használt fogalmak

Látogató az a személy, aki a NLPTraining.hu Bt honlapját bármely okból felkeresi.
Érdeklődő az a személy, aki a NLPTraining.hu Bt honlapján meghirdetett programokkal kapcsolatban információt kér, aki az oldalon lehetővé tett formában a kapcsolatot felvette.
Jelentkező  az a személy, aki a NLPTraining.hu Bt oldalán meghirdetett  bármely tréningre az ott megadott módon jelentkezett.
Tanfolyami résztvevő az a személy, aki a NLPTraining.hu Bt felnőttképzési szerződését aláírta.
ÁSZF: Általános Szerződési Feltételek