fbpx

A Blog

Szíved Szerinti vállalkozóvá válni?

Mi volt az én utam idáig?

Jópár éve kerülgettem a forró kását, amit a vállalkozóság jelent. 

Mert vállalkozónak lenni életforma. Valami más. Valami, ami kizökkent a hétköznapok biztonságából, amit egy biztos állás jelent. A hétköznapok megszokottságának biztonsága. Hogy tudom pontosan, hogy ma mit fogok csinálni, holnap mit csinálok. Csak ránézek a naptáramra, vagy belenézek valamilyen feladat nyilvántartó rendszerbe, és tudom, hogy mi a munkám. Ez biztos. Ez is egy létforma. Minden nap hasonló ritmus. Nem túl izgalmas, megszokott, szürke, és ezt legalább tudom. 

De egyszercsak eljött az a pont, amikor a megszokottság keretei, a vállalat által felállított szabályok, az egy vagyok a sok közül érzésből ki akarok törni. Én ennél többre vagyok képes. Nekem nem csak munkám, hivatásom van. Valamit adni akarok a világnak…

Ez az kitörő érzés, olyan, mint amikor kezdenek vadulni a pacik. Már jópár évvel ezelőtt, 2014 táján érett bennem a gondolat: Kezdd el…!

Nem mertem még “nagyban” elkezdeni. Ott volt már bennem a hivatás tudat, azérzés, hogy nekem küldetésem van, és adni akarok, olyanoknak, akik ezt értékelik, és megbecsülik

Ok, akkor kezdjük el kicsiben. Kezdjük el megtanulni, hogyan lehet nagyban csinálni. Éreztem, még tanulnom kell. Tanulnom és tapasztalnom, hogy megérjek arra, hogy teljes lényemmel tudjam azt mondani: vállalkozó vagyok. Hogy tudom nagyban csinálni. 

Megtehettem volna, hogy alkalmazottból átmegyek “vállalkozói státuszba”, de itt ugyanazt csináltam volna, csak más papírral a kezemben. Ez nem ugyanaz, mint amikor a Szíved szerinti ügybe állsz bele. Ezt nem akartam. Ez kábé a csöbörből vödörbe kategória.

Akkoriban már egy évtizedes önismereti munka, NLP mesteroklevéllel és egy coach oklevéllel a kezemben akartam másoknak adni, megmutatni az önismereti és változás útját. Nem a rögöset, hanem az örömtelit. Mert lehet örömteli módon változni. Ezt megmutatta nekem az NLP. Ezért akartam, hogy minél többen megismerhessék ezt a módszert. Ezt tettem szívügyemmé. Így a munka mellett elkezdtem segítőként részt venni az NLP Akadémia képzésein, azokon, amiket én is elvégeztem. Az NLP hírnöke lettem.

Így indultam el a vállalkozóság felé. Egy küldetés tudattal. Viszont ami még bizonytalanságot okozott bennem, hogy ok, és hogyan építkezzek?

2014 nyarán találkoztam Naszáli Dórival, elmentem egy workshopjára. Aztán egy másikra. És Dóri olyanokat mondott, amitől elkezdtem másképpen gondolni a vállalkozóságomra. Dóri azzal együtt, hogy kézzel fogható itinert adott a kezembe, hogyan szervezzem át az életem, hogyan rendezkedjek be a hétköznapokra úgy, hogy meg tudjam valósítani a “Nagy Álmot”, azt is megmutatta, hogy nem elég csak tudni az eszközöket, például hogyan készítsek honlapot, vagy egy jó időrendet az elkövetkező 3 hónapra, hanem azt is megmutatta, hogy fejben is át kell állni. Fejben is rendet kell teremteni. 
Akkor én meséltem neki az NLP-ről, ami egy igen jó eszköz arra, hogy feldobjuk vele a workshopjait, és még a fejekben is “rendet tesz”. Így tovább mentünk, és így született meg a 3 napos DorCo Alaptábor 2015-ben.

Üzleti tervezés műhelyen…

És hogy mi lett az Alaptábor koncepciója? 

  1. tegyünk rendet a fejekben – Ki vagy te és hol tartasz, mi a te nagy álmod?
  2. tegyünk rendet a célokban – módszeres üzleti tervezés 
  3. és legyen egy olyan hetirend az életemben, amivel ezeket a célokat meg tudom valósítani. – időtervezés – megvalósítás

Aztán rend lett a fejemben. 2019-re értem meg arra, hogy otthagyjam a biztos alkalmazotti létet, és szintet lépjek. 

Ezen az úton először még egy nagy célkitűzésem akartam teljesíteni. 2019 nyarán angolul, külföldön levizsgáztam NLP-ből, és NLP Tréner lettem. Ez egy nagy álmom volt, amit lehoztam, kitűztem a célt, és tettem érte. 

Mert hogy a “vállalkozóságnak” ez az egyik alappillére: Én magam. És mindaz, amit megteszek az álmomért. És mit kell megtennem? Álmokat lehozva célokat formálnom, tervet készíteni, hogyan fogom megvalósítani, és módszeresen tenni minden nap, megvalósítva a tervet. 

És mindezt úgy: Elhiszem, hogy vállalkozó vagyok. Elhiszem, hogy erre képes vagyok. 

Ebben az évben (2020-ban) jutottunk el oda, hogy az elmúlt évek tapasztalatát desztillálva döntsünk, vagy ennek vége, kihoztuk belőle, amit lehetett, vagy a megújulást, a szintlépést választjuk. 

A szintlépést és a megújulást választottuk. 

Mert a szintlépéshez is meg kell érni, fel kell nőni. Tudni kell visszatekinteni, és tanulni, majd fejleszteni. 

Mert idáig is a fejlődésen keresztül jutottunk el. A tapasztaláson keresztül. Az ötletek, amik felgyűltek az évek alatt a tapasztalat esszenciája. Magok, amit elvetettünk, és most kikeltek.

Csapatot szerveztünk magunk köré, és túl vagyunk az első, megújult DorCo Alaptáboron, és hiszem, hogy ilyen vállalkozó fejlesztő program nincs mégegy. Mert nem egy nagy könyvet implementáltunk a gyakorlatba, hanem a gyakorlatot implementáltuk bele egy módszertanba. Mindenki hozzátette a magáét, hozzáadtuk még azokat az NLP-s fűszereket, amik pedig igazán elmélyítik a vállalkozói hitrendszert az elmédben. 

Azt írtam, hogy vállalkozó fejlesztő program, és nem vállalkozás fejlesztés. Igen, mert az ember van a középpontban, és az ő Szívügye, amit képvisel. Minden más tréningelem pedig az ő gondolkodását formálja, és beülteti az agyba sejt szinten, hogy megtudja és hogyan tudja megvalósítani a Szívügyét. Harmóniában önmagával, a családjával, környezetével.

Csak ezt akartam megosztani veled, hogy ha gondolkodsz vállalkozásban, vagy már belevágtál, de úgy érzed nincs REND a fejedben a vállalkozóságoddal kapcsolatban, mióta elkezdted, nem vagy harmóniában magaddal, a családoddal, környezeteddel, túl sok a kérdésed, akkor gyere el egy Alaptáborba vagy egy online Nyílt Estünkre. Első lépés, hogy a Facebookon belépsz a DorCo Tudatos Vállalkozók csoportba, a többi infót pedig ott megtalálod:

https://www.facebook.com/groups/254084404739746

Általános Szerződési Feltételek

Adatvédelmi tájékoztató

Az NLPTraining.hu Bt tájékoztatja ezen az oldalon érdeklődőket és a regisztrálókat az általa kezelt személyes adatokról, a személyes adatok kezelésével kapcsolatos gyakorlatáról, a személyes adatok védelme érdekében tett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint az érintettek jogairól és azok gyakorlásának módjáról.

1. Az adatkezelő személyének azonosítása

Név: NLPTraining.hu Oktatási Betéti Társaság (röviden: NLPTraining.hu Bt.)
Képviselője: Szilágyi Csaba Zoltán ügyvezető
Székhely: 2360. Gyál, Wesselényi utca 17/1.
Adószám: 21413328-1-13
Cégjegyzékszám: Cg.13-06-073333
E-mail: info@nlptraining.hu
Telefon: +36-(30)-444-3571

2. A tájékoztató célja, hatálya

A tájékoztató célja, hogy bemutassa az NLPTraining.hu Bt. által alkalmazott adatkezelést, a követett adatbiztonsági szempontokat. Hatálya az 1. pontban bemutatott adatkezelőre, honlapja látogatóira valamint tanfolyamain, tréningjein és rendezvényein résztvevő illetve a coaching ügyfél személyekre terjed ki.

3. Egyes adatkezelések

3.1 Regisztráció hírlevél küldéséhez

3.1.1 Adatkezelés célja

A regisztráció célja, hogy a honlap látogatója – saját kezdeményezése alapján –tájékoztatásokat, ajánlatokat kaphasson az NLPTraining.hu Bt tanfolyamairól, tréningjeiről és rendezvényeiről.

3.1.2 Kezelt adatok köre, célja

A regisztráció során az oldal látogatóinak meg kell adniuk a következő adatot:

– E-mail cím
– Teljes név
– megszólítás

Az e-mail cím a hírlevél regisztrációhoz szükséges és elégséges.

3.1.3 Jogalap

Az adatkezelés jogalapja az szilagyicsaba.hu oldalakon érdeklődő előzetes hozzájárulása.

3.1.4 Érintettek köre

Érintettek azok a személyek, akik – saját kezdeményezésük alapján – azonosíthatóvá kívánnak válni a 3.1.1 pontban rögzített célból.

3.1.5 Adatkezelés időtartama

Az adatkezelés a hírlevélről való leiratkozásig történik. A leiratkozás a hírlevélben található „Leiratkozás” gomb vagy link megnyomásával lehetséges. Emellett lehetőség van e-mailben is kérni a regisztráció törlését, melyet 3 munkanapon belül teljesítünk. A képzési rendszerünk 3.4 pont szerinti ügyfél adatbázisában történő adatkezeléshez az érintettektől külön erre szolgáló hozzájárulást kérünk.

3.2 Regisztráció rendezvényeken való részvételre

3.2.1 Adatkezelés célja

Rendezvények (találkozók, meetupok, konferenciák, szemináriumok) szervezése, lebonyolítása.

3.2.2 Kezelt adatok köre, célja

– név
– e-mail cím
– telefonszám

A fenti adatok közül – a várható létszám ismeretén túl – a név a jelentkező azonosításához, az e-mail cím és telefonszám pedig a kapcsolattartáshoz szükséges és elégséges.

3.2.3 Jogalap

Az adatkezelés jogalapja az szilagyicsaba.hu oldalain keresztül a rendezvényekre jelentkezők előzetes hozzájárulása.

3.2.4 Érintettek köre

Érintettek azok a személyek, akik az szilagyicsaba.hu oldalain keresztül jelentkezővé válnak.

3.2.5 Adatkezelés időtartama

A rendezvények lebonyolítása után az adatokat – a cél megvalósulására tekintettel – töröljük. Ettől függetlenül a jelentkezők bármikor e-mailben kérhetik a regisztrációjuk törlését, melyet legfeljebb 3 munkanapon belül teljesítünk. A ügyfélkapcsolati rendszerünk 3.4 pont szerinti ügyfél adatbázisában történő adatkezeléshez az érintettektől külön erre szolgáló hozzájárulást kérünk.

3.3 Tanfolyamra vagy tréningekre jelentkezés

3.3.1 Az adatkezelés célja

Részvétel biztosítása az NLPTraining.hu Bt, mint Szolgáltató által meghirdetett tanfolyamokon, tréningeken.

3.3.2 A kezelt adatok köre, célja

– név
– e-mail cím
– telefonszám
– születési hely és év
– lakó- és tartózkodási hely irányítószáma
– állampolgárság
– iskolai végzettség
– foglalkozás

A fentiek közül a név az azonosításhoz, az e-mail cím és a telefonszám a kapcsolattartáshoz, a lakóhely irányítószáma, a születési hely és év, az állampolgárság, az iskolai végzettség és a foglalkozás a törvény által előírt statisztikai adatszolgáltatáshoz szükséges. Az adatszolgáltatási kötelezettség kizárólag a tanfolyami résztvevőkre vonatkozik.

3.3.3 Jogalap

Az adatkezelés alapja az NLPTraining.hu Bt tanfolyamaira, tréningjeire jelentkezők önkéntes hozzájárulása.

3.3.4 Érintettek köre

Érintettek azok a természetes személyek, akik az NLPTraining.hu Bt, mint Szolgáltató tanfolyamaira, tréningjeire jelentkeznek a Szolgáltató ÁSZF-ben felsorolt honlapok valamelyikén.

3.3.5 Adatkezelés időtartama

Az adatokat ebben a körben a tanfolyam, tréning lebonyolítása után 5 évig tároljuk. Ettől függetlenül a jelentkezők bármikor e-mailben kérhetik a regisztrációjuk törlését, melyet legfeljebb 3 munkanapon belül teljesítünk. A ügyfélkapcsolati rendszerük 3.4 pont szerinti ügyfél adatbázisában történő adatkezeléshez az érintettektől külön erre szolgáló hozzájárulást kérünk.

3.4 Ügyfélkapcsolati adatbázis

3.4.1 Az adatkezelés célja

Az ügyfélkapcsolati adatbázisunk az NLPTraining.hu Bt tevékenysége iránt érdeklődők, a tanfolyamokon, tréningeken, rendezvényeken részt vevők adatainak nyilvántartása.

3.4.2 A kezelt adatok köre, célja

ADAT                                                                                         ADATKEZELÉSI CÉL

– név                                                                                               azonosítás
– e-mail cím                                                                                  kapcsolattartás
– telefonszám                                                                              kapcsolattartás
– elkezdett, befejezett tanfolyamok                                 előmenetel nyilvántartása, marketing cél
– rendezvényen való részvétel                                                   célzott hírlevelek küldése

3.4.3 Jogalap

Az adatkezelés jogalapja az érintettek hozzájárulása, a statisztikai adatok tekintetében pedig jogszabályi előírás.

3.4.4 Érintettek köre

Érintettek azok a természetes személyek, akik akár a honlapon, akár a tanfolyamokon előzetes tájékoztatás alapján kifejezetten hozzájárulnak adataiknak az ügyfélkapcsolati adatbázisban történő adatkezeléséhez.

3.4.5 Adatkezelés időtartama

Az adatokat 5 év után töröljük. Ettől függetlenül a jelentkezők bármikor e-mailben kérhetik adataik törlését az ügyfél nyilvántartásunkból, melyet legfeljebb 3 munkanapon belül teljesítünk.

4. Érintettek jogai és joggyakorlás

Az érintett bármikor jogosult tájékoztatást kérni a NLPTraining.hu Bt által kezelt személyes adatairól, továbbá bármikor kérheti azok helyesbítését, módosítását, megváltoztatását, törlését.

A NLPTraining.hu Bt az ügyfél kérésére további tájékoztatást ad az ügyfélre vonatkozó, általa kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait. A NLPTraining.hu Bt a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásban a megadott e-mail címre küldi el a kért tájékoztatást.

A regisztráció törlését az ügyfelek a „kapcsolat” menüponton keresztül, vagy az netsoft.hr@t-online e-mail címre küldött levélben kérhetik. A kérelmet a lehető legrövidebb idő alatt, de legfeljebb 15 napon belül teljesítjük.

Az érintett az adatainak kezelésével kapcsolatos sérelem esetén beadvánnyal fordulhat a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c, postacím: 1530 Budapest, pf. 5., telefon + 36 1 391 1400, fax: + 36 1 391 1410, e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu ).

Az érintett az adatainak kezelésével kapcsolatos sérelem esetén bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. A pert az érintett – választása szerint – a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes bíróság előtt is megindíthatja.

5. Adatfeldolgozás, adattovábbítás

Az adatokat elsődlegesen az NLPTraining.hu Bt belső munkatársai jogosultak megismerni, harmadik személyek részére nem adják át és nem teszik közzé.

Az informatikai rendszer üzemeltetése körében az NLPTraining.hu Bt adatfeldolgozót (pl. rendszerüzemeltető) vesz igénybe.

Az adatfeldolgozók:

NÉV                                                  CÍM                                              TEVÉKENYSÉG

NLPTraining.hu Bt.          2360 Gyál, Wesselényi utca 17/1.        rendszergazdai tevékenység

A NLPTraining.hu Bt. informatikai rendszere a weboldal használatával a látogatók felhasználói szokásáról és aktivitásáról adatokat gyűjthet. Ezen adatok nem kapcsolhatók össze a látogatók által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal. Ezen adatok kizárólag statisztikai célokat szolgálnak, nem tartalmaznak olyan személyes adatokat, amelyekből a látogató személye kideríthető lenne.

Minden olyan esetben, ha az NLPTraining.hu az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni a szolgáltatott adatokat, erről ügyfeleit tájékoztatja, és egyben megkéri előzetes hozzájárulásukat. Kizárólag az ügyfél előzetes hozzájárulásának birtokában használhatjuk fel az ügyfél adatait eltérő célra. Az ügyfél számára biztosítjuk a kért felhasználás elleni tiltakozás lehetőségét.

6. Adatbiztonságról

A NLPTraining.hu Bt., illetve tevékenységi körében az adatfeldolgozók minden esetben gondoskodnak az adatok biztonságáról. Megtesznek minden olyan technikai és szervezési intézkedést, melyek az adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek. A törvényi előírásoknak megfelelően megfelelő intézkedéseket tettünk az adatok védelmére, így különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

7. Egyebek, záró rendelkezések

A rendszer a weboldalon tett látogatások alkalmával néhány cookie-t küld a látogató számítógépére, amelyek révén annak böngészője egyedileg azonosíthatóvá válik.

Ezen cookie-k felhasználása a következő: A böngésző programok ezen cookie-k segítségével tárolják, az NLPTraining.hu Bt webhelyén tett látogatásait, a weboldalon történt tevékenységek állapotait az oldal működése illetve a felhasználói élmény fokozása érdekében.

Alkalmazott cookie-k (sütik):

– felhasználó (oldal látogató) által rögzített adatokat tároló sütik
– felhasználóközpontú munkamenet-sütik
– multimédia-lejátszó munkamenet-sütik
– a felhasználói felület testre szabását segítő munkamenet-sütik

A felhasználók az internetes böngészők adatvédelmi beállításainál kapcsolhatják ki és be a cookie kezelést. A legtöbb böngésző menüsorában található „Segítség” funkció tájékoztatást nyújt a cookie-k tiltásával vagy kikapcsolásával kapcsolatosan.

A weboldalon található, más által üzemeltetett oldalakra navigáló linkekre kattintva a látogató a weboldalt elhagyja, átlép a hivatkozott oldalakra, és adatainak kezelése attól fogva azon oldal tulajdonosa által történik. (A folyamat a böngészőprogram címsorában kísérhető figyelemmel.)

A más oldalon megadott személyes adatok, vagy más oldalak üzemeltetői rendszerében képződő, vagy a mások által gyűjtött technikai adatok kezeléséért a NLPTraining.hu Bt felelősséget nem vállal.

Amennyiben a látogató szolgáltatás igénybevételéhez a regisztráció során harmadik fél adatait adta meg annak írásos hozzájárulása nélkül, és a weboldal használata során azzal bármilyen módon kárt okozott vagy visszaél, a NLPTraining.hu Bt jogosult a látogatóval szembeni kártérítés érvényesítésére. A NLPTraining.hu Bt ilyen esetben minden tőle telhető tájékoztatást és segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

8. A tájékoztatóban használt fogalmak

Látogató az a személy, aki a NLPTraining.hu Bt honlapját bármely okból felkeresi.
Érdeklődő az a személy, aki a NLPTraining.hu Bt honlapján meghirdetett programokkal kapcsolatban információt kér, aki az oldalon lehetővé tett formában a kapcsolatot felvette.
Jelentkező  az a személy, aki a NLPTraining.hu Bt oldalán meghirdetett  bármely tréningre az ott megadott módon jelentkezett.
Tanfolyami résztvevő az a személy, aki a NLPTraining.hu Bt felnőttképzési szerződését aláírta.
ÁSZF: Általános Szerződési Feltételek